کودک در داستان خود، با دنیای پیرامونش بیشترآشنا میشود و مسائلی را که در دنیای واقعی راهحلی برای آنها نمیداند، در دنیای قصههایش به خوبی حل میکند. زمانی که خود در دنیای داستانش قهرمانی میکند، قهرمان بودن را میآموزد و خود را شایسته قهرمان شدن میبیند و اینکه میتواند در داستان زندگیاش به زیبایی بدرخشد و شکوفا شود. درحقیقت میتوان گفت چنین داستانهایی میتوانند در تقویت اعتماد به نفس کودکان تأثیر شایانتوجهی داشته باشند.
«ویلیام جیمز درواقع دریافته است که ما میتوانیم با در پیش گرفتن رفتار بیرونی که مربوط به هدف معین میشود روان خود را به طور عمقی تغییر دهیم». کودک نیز وقتی خود را میبیند که در دنیای داستانهایش ایفای نقش میکند، تلاش میکند در دنیای واقعی نیز تاحدی به قهرمان دنیای داستانش شبیه باشد و با در پیش گرفتن رفتار بیرونی، روانش به طور عمقی تأثیر میپذیرد؛ چنانکه گفتهاند: «با پیروی از رفتار و کرداری که غالباً از نوعی حالت روحی خاص سرچشمه میگیرد، میتوان آن حالت روحی را در فرد ایجاد کرد».
یکی از راههای علاقهمند کردن کودکان به کتابخوانی، علاقهمند کردن این موجود کوچک به کتاب است؛ تا آنجا آن را به عنوان یک «یار مهربان» بپذیرد. ایده «کتاب کودک من»، روشی بسیار مؤثر در علاقهمند کردن کودکان به کتاب و کتابخوانی و تقویت اعتمادبه نفس اوست.
درباره این سایت